Water kwaliteit

Beste deelnemers,

Jullie veiligheid staat bij ons voorop en daarom willen we jullie informeren over de waterkwaliteit en eventuele risico’s die aan de waterhindernissen zijn verbonden.
Wij hebben via Rijkswaterstaat, HHNK en de gemeente informatie ingewonnen.

Regelmatig wordt het water onderzocht. Het deel van het IJsselmeerwater waar jullie doorheen zwemmen is goedgekeurd. Langzaam stromend water, zoals de sloothindernissen, is om diverse redenen moeilijk te testen en de kwaliteit daarvan is daarom niet bekend.

Het deelnemen aan activiteiten in water van een niet-officiële zwemlocatie kan gezondheidsrisico’s met zich meebrengen.
Wij adviseren daarom de volgende maatregelen:

  • Indien je in de eerste dagen tot twee weken na het evenement gezondheidsklachten krijgt, bezoek dan je huisarts en vermeld dat je hebt deelgenomen aan de Battle4Life.
  • Heb je wondjes, plekjes enz., dek deze dan waterdicht af voor je deelname.
  • Na afloop van de Battle adviseren wij je direct onder de douche te gaan. Heb je wondjes, spoel deze dan goed uit. Er zijn douches voor jullie beschikbaar bij Always Forward, de locatie waar je je ook moet aanmelden.
  • Jonge kinderen, oudere mensen, zwangeren en chronisch zieken lopen een verhoogd risico op gezondheidsklachten.

Het meedoen aan de Battle4Life is op eigen risico, wij hebben alle mogelijke maatregelen genomen om jullie veiligheid zoveel mogelijk te waarborgen. Wij hebben van de geraadpleegde instanties informatie gekregen waar op te letten i.v.m. de waterkwaliteit en hebben hiernaar gehandeld. Indien je (een deel van) de waterhindernissen wilt overslaan, is dit mogelijk.