Matthijs en Mees

Voorjaar 2018

1) Wie ben je/wat doe je?


In het dagelijkse leven is Matthijs van den Bergh- Broerse gymleraar en groepsleerkracht op basisschool De Rank. Bewegen zit in zijn bloed, dus ook in het weekend zit hij niet stil en doet hij mee aan obstakelruns, zoals de Mud Masters en de Spartan Race. Battle4Life is een thuiswedstrijd voor Matthijs, dus draagt hij graag zijn steentje bij aan het goede doel. Zijn ervaring met obstakelruns komt daarbij goed van pas.

2) Waarom zet je je in voor Battle4Life?

Vorig jaar deed hij mee met een team van 8 man (leerkrachten en familie) en heeft hij de dag ervoor geholpen met de opbouw van het parcours. Dit jaar is Matthijs nog meer betrokken bij de organisatie van Battle4Life. Iedereen kent wel iemand die kanker heeft (gehad). Dat geldt ook voor Matthijs; zijn vader is ruim 20 jaar geleden overleden aan kanker. Naast het goede doel is zijn passie voor bewegen en obstakelruns in het bijzonder één van de belangrijkste reden voor Matthijs om mee te doen aan Battle4Life.

3) Mees, waarom doe je mee aan de Battle4Life?

Na zijn eerste kidsrun is Mees (8), zoon van Matthijs, zo enthousiast, dat hij dit jaar weer meedoet. De appel valt niet ver van de boom, want ook zijn zoon Mees is na zijn eerste Battle4Life obstakelrun verslingerd geraakt aan deze tak van sport. Op school is gymmen zijn favoriete vak, vooral op donderdag, want dan is er een echte gymleerkracht. Het liefst doet hij dan ‘grote dingen’ zoals apenkooien en het Mario spel. De Battle4Life kidsrun was dan ook echt iets voor Mees. Samen met zijn twee grote neven Hugo en Thijsel deed hij mee. Zijn vriendjes en zusje stonden langs het parcours te kijken en iedereen aan te moedigen.

4) Mees, wat vind jij het leukste onderdeel?

Zijn ogen beginnen te stralen: “Door de sloot springen was het leukste!”. Daarnaast verheugt Mees zich op de monkeybar. Het liefst zou hij de lange monkeybar willen doen, voor volwassenen. Matthijs moet hier hartelijk om lachen.

5) Matthijs, wat vind je van het parcours in het algemeen en van de kidsrun specifiek?

“Het parcours is ook goed te doen voor kinderen. Het is geen wedstrijd, je legt de tocht met z’n allen af en helpt elkaar. Je doet van alles, het is een mix van kracht en behendigheid. En we maken gebruik van verschillende ondergronden. Het doel is elkaar helpen en samen lekker sportief bezig zijn. We doen het echt met elkaar. Voor toeschouwers is het dit jaar nog leuker gemaakt om naar dit evenement te kijken. Aanmoedigingen langs het parcours maken het feest voor de deelnemers compleet. De sfeer is geweldig! Zo leuk om dit samen te doen, zowel voor volwassenen als voor kinderen. Ik hoop dat er dit jaar veel kinderen meedoen en promoot dit dan ook in al mijn klassen.”

6) Hebben jullie nog tips?

Als ervaringsdeskundige en vakman adviseert Matthijs naast het trainen op uithoudingsvermogen ook aandacht te besteden aan grip en kracht. Veel deelnemers hebben wel uithoudingsvermogen of doen aan duurzaamheidtraining, maar aan een touw of monkeybar hangen is minder gangbaar als men traint. Verder is het handig om sneldrogende kleding te dragen, geen katoen want dat wordt zwaar in het water. Voor kinderen die niet van water in hun ogen houden heeft Mees een tip: “Neem een duikbril mee.”.
Interview gedaan door: Samantha Nell (Loft25 | Marketing, Communicatie & Events)