Interview met Ronald Vos

voorjaar 2017

1) Wie ben je/wat doe je?

Ik ben Ronald Vos, bikkeltrainer en oprichter van www.Bikkeltraining.nl. Bikkeltraining is samen trainen (bikkelen) in de buitenlucht. Ik geef dagelijks buitentrainingen in het Julianapark en in de binnenstad van Hoorn. Deze trainingen zijn voor iedereen, van beginners tot (ver) gevorderden. Daarnaast geef ik op maandag- en donderdagavond bikkelboksen.

2) Waarom ben je sportcoach bij Battle4Life?

Het Julianapark is ‘mijn’ plantsoen. Het is een geweldig mooi park waar ik dagelijks te vinden ben. Als daar een sportief evenement wordt georganiseerd, dan doe ik graag mee.

3) Waarom zet je je in voor Inloophuis Pisa?

Inloophuis Pisa is een goed doel, dat dicht bij de mensen staat. Ik wil de maatschappij ook iets teruggeven, liefst in mijn directe omgeving. Natuurlijk is er wereldproblematiek, maar ook om de hoek is hulp of vrijwilligerswerk vaak hard nodig. Sportcoach zijn voor Battle4Life staat heel dicht bij mij en mijn bedrijf, dus daar draag ik graag mijn steentje aan bij.

4) Wat was voor jou het hoogtepunt van de eerste editie in 2016?

De kinderen! We hadden een leuk parcours uitgezet, maar de energie en het enthousiasme waren zo groot, dat we het parcours terplekke hebben vergroot. Er was een slootje en wij dachten ‘dat zal kniehoogte zijn’. Kinderen konden over een bruggetje of door de sloot. Natuurlijk gingen ze allemaal door de sloot, de kleinsten gingen koppie onder en dat vonden ze geweldig. Kinderen zijn spontaan, we hebben veel gelachen. Ik houd van de openheid en eerlijkheid van kinderen. Sport voedt ook op, bewegen is (naast eten, drinken en slapen) een basisbehoefte.

5) Wat is jouw uitdaging bij de Battle4Life 2017?

Ik ga er gewoon weer enorm van genieten. Namens Bikkeltraining ga ik een bedrijventeam inschrijven en het zou erg leuk zijn als mijn eigen kinderen meedoen. Sommige mensen trainen speciaal voor Battle4Life, de finish is geweldig. De blijdschap, de ontlading…mooi toch?! Het parcours zit weer goed in elkaar. Ik heb er zin in. En tegen de deelnemers wil ik zeggen: Geniet van Hoorn!

6) Heb je tips voor deelnemers? Hoe kunnen zij zich het beste voorbereiden?

Hard trainen! Het gaat om handigheid met de obstakels, intervallen en de afwisseling tussen warm en koud. Krachttraining en uithoudingsvermogen is de basis voor de obstakels, soms is techniek handig bijvoorbeeld om in touwen te kunnen klimmen. Je moet een goede basisconditie hebben, goed eten en goed rusten. En je moet het leuk vinden. De obstakel run is soms afzien, maar daarna volgt de beloning en kom je trots en met een gelukszalig gevoel weer thuis. Voor bedrijventeams is het meteen een vorm van teambuilding, samen werk je naar een (sportief) doel toe. Sport verbindt.

geinterviewd door:

Samantha Nell-Wulf - Loft25 | Marketing, Communicatie & Events | www.loft25.nl