Interview met Tiny de Boer

Nog even en dan is het zover, dan klinkt op Hemelvaartsdag (30 mei 2019) het startschot van de sponsor-
obstakelrun Battle4Life. De opbrengst van deze run komt geheel ten goede aan Inloophuis Pisa. Nieuw dit jaar is de Familyrun van 6 km. Tussen de vele inschrijvingen voor de Battle4Life viel er eentje extra op, die van Tiny de Boer – Ooijevaar uit Hoorn. Met haar (bijna) 71 lentes op de teller is zij een van de oudste deelnemers in 2019. We vroegen haar waarom ze meedoet aan Battle4Life en hoe ze zich op de run voorbereidt.


Allereerst zijn we benieuwd naar de persoon achter de inschrijving. Wilt u iets over uzelf vertellen?

Jazeker, ik word in juli 71 jaar, heb 2 kinderen en 7 kleinkinderen en ben gepensioneerd. In mijn werkzame leven was ik hoofd van het studiecentrum op scholengemeenschap Werenfridus. Naast het lopen met de loopclub, doe ik allerlei vrijwilligerswerk, pas ik op mijn kleinkinderen, volg ik af en toe cursussen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam (kunst en literatuurgeschiedenis) en lees ik graag.

Waarom doet u mee aan de Battle4Life?

Mijn schoondochter en nichtje begonnen over Battle4Life op de familie-app. Ze vroegen wie er nog meer mee wilde doen. Enthousiaste loopster als ik ben, zei ik meteen: “Ja, leuk!”. Ik wist toen nog niet dat er obstakels zouden zijn hahaha Die 6 tot 8 kilometer lopen, dat red ik, maar aan een rek hangen…?? Ik begreep dat er tijdens de loop een groot saamhorigheidsgevoel heerst en dat iedereen elkaar helpt. We gaan er hoe dan ook een mooie dag van maken met elkaar!

Met wie doet u allemaal mee aan de Familyrun?

Ik meen dat we nu een groepje hebben van 6 mensen, waaronder mijn schoondochter en nichtje. We worden aangemoedigd door familieleden die langs het parcours staan. Van de loopgroep, waar ik lid van ben, doen er ook een paar mee omdat het voor Inloophuis Pisa is.

Heeft u een link met Inloophuis Pisa?

Gelukkig heb ik binnen mijn gezin niet te maken gehad met kanker, maar helaas wel binnen de familie. Mijn familie is niet bij Inloophuis Pisa geweest; ik weet wel dat kennissen van mij er komen en zij zijn lovend over al het goede werk dat Pisa doet, het maakt voor hen echt een verschil. Ik zie het belang van een plek als Pisa dan ook zeker in en draag het goede doel een warm hart toe.

Hoe bereidt u zich voor op de Battle4Life?

Ik loop al 20 jaar twee keer per week 1,5 uur met de loopgroep Hoorn. Mijn man is looptrainer en geeft mij tips. Verder laat ik het lekker op me afkomen. Het gaat om het plezier met elkaar. Ik begreep dat oude(re) schoenen en sneldrogende kleding raadzaam zijn. Tegenwoordig draag je met het lopen allemaal van die kleding, dus dat komt goed. Ik heb er zin in!

Interview gedaan door: Samantha Nell - Loft25 | Marketing, Communicatie & Events | www.loft25.nl