Zeger Schoenmaker

voorjaar 2017

1) Wie ben je/wat doe je?

Ik ben Zeger Schoenmaker, personal trainer en ondernemer. Mijn bedrijf Zeger Personal Training en The Bootcamp Company begeleidt mensen van allerlei niveaus. We helpen mensen om gezond en fit te worden. Dat doen we niet alleen door te sporten, maar we kijken ook naar de ademhaling, de mindset en we helpen mensen met het herkennen van gedachtepatronen. Hierdoor kan je obstakels in het leven makkelijker aan. Ons doel is: mensen sterker en een betere versie van zichzelf maken. Sport is hier een onderdeel van want als je fysiek sterker bent, ben je mentaal ook sterker. We begeleiden o.a. ondernemers die constant onder grote werkdruk staan. Door hen in te laten zien dat je alleen gas hoeft te geven als het nodig is, en dat je ook van tijd tot tijd op de rem kunt trappen, zitten zij beter, gezonder en fitter in hun lijf en bedrijf. Ik heb twee jaar in het Oosten gewoond (China en Thailand) en daar heb ik veel geleerd over meditatietechnieken en bewustwording van het leven. Deze wijsheid en ervaring zet ik in voor mijn trainingen. De integrale aanpak maakt mijn klanten sterker en fitter.

2) Waarom ben je sportcoach bij Battle4Life?

Om te beginnen heb ik een passie voor sport en gezondheid. Ik lees er veel over en ik ben er dagelijks intensief mee bezig. Daarnaast ben ik helaas ervaringsdeskundige als het gaat om het goede doel, Inloophuis Pisa. Mijn moeder is onlangs overleden aan kanker en had een heel heftig ziekteproces. Als sportcoach van Battle4Life hoop ik een steentje bij te kunnen dragen aan het geweldige werk van Inloophuis Pisa voor mensen met kanker en hun naasten.

3) Wat heb je met Inloophuis Pisa/Waarom zet je je in voor Inloophuis Pisa?

Het ziekteproces van mijn moeder was zwaar, zowel voor haar als voor haar kinderen en de mensen die achterbleven. Kanker betekent keihard knokken, maar het is een ontzettend eenzaam proces. Mijn moeder zei wel eens: ‘Iedereen is lief voor je, maar ze gaan ook weer naar huis, door met hun leven.’ Ze was de enige die wist dat het einde van haar leven naderde… Helaas ontdekten wij Inloophuis Pisa te laat, mijn moeder kon toen al niet meer lopen. Anders had het mijn moeder zeker geholpen, je hebt er contact met andere mensen die aan een half woord genoeg hebben. Het maakt het proces minder eenzaam. Weet je wat het is? Als je gezond bent, heb je 1000 wensen. Maar als je ziek bent, heb je nog maar één wens.

4) Wat was voor jou het hoogtepunt van de eerste editie in 2016?

Een eerste editie is altijd spannend. Is het parcours wel uitdagend genoeg? En hebben we overal aan gedacht? We hebben last minute nog wijzigingen doorgevoerd aan het parcours. En dan gaat iedereen los… De enthousiaste reacties van de deelnemers spraken boekdelen: thumbs up voor het parcours en de organisatie. De eerste editie was boven verwachting!

5) Wat is jouw uitdaging bij de Battle4Life 2017?

Ik wil nog meer mensen in beweging zetten. Het lijkt me mooi om de deelnemende teams te coachen en dan tijdens de obstakelrun als community over het parcours te gaan. Daar kijk ik echt naar uit!

6) Heb je tips voor deelnemers? Hoe kunnen zij zich het beste voorbereiden?

Zorg dat je over spierkracht en een goede basisconditie beschikt. Je moet 5 km non-stop kunnen hardlopen. Online zijn er hardloopschema’s te vinden die je in korte tijd helpen om dit niveau te bereiken. Je moet kunnen klimmen, kruipen en tillen. Deelnemers aan mijn bootcamps kunnen met gemak aan de obstakel run deelnemen.

GEINTERVIEWD DOOR:

Samantha Nell-Wulf - Loft25 | Marketing, Communicatie & Events | www.loft25.nl