Ironman 70.3 en Battle4life slaan handen ineen

Ironman en Battle4life

Met nog ruim 7 weken te gaan tot het IRONMAN-weekend in West-Friesland van start gaat op vrijdag 24 september zijn de voorbereidingen in volle gang. De organisatie is op vele scenario’s voorbereid en optimistisch over de mogelijkheden in september. Het event “Battle4Life” dat in 2020 en 2021 voor de 5de editie georganiseerd zou worden, is vanwege Covid-19 helaas nu uitgesteld naar 23 en 24 mei 2022. Om toch te zorgen voor een mooie donatie aan het Inloophuis Pisa in Hoorn slaan beide organisaties de handen ineen en ondersteunen de vrijwilligers van het event Battle4Life tijdens het IRONMAN-weekend in West-Friesland.

Door Covid-19 kan het sportieve evenement Battle4Life al twee jaar geen doorgang vinden. Tijdens deze sportieve en laagdrempelige obstakelloop in Hoorn wordt geld ingezameld voor het goede doel, het Inloophuis Pisa. Inloophuis Pisa is een locatie waar kankerpatiënten én familie en vrienden terecht kunnen. Helaas is er door de Covid-19 crisis al twee jaar geen mooie cheque overhandigd aan Inloophuis Pisa. Ook de organisatie van het IRONMAN-weekend in West-Friesland heeft sinds het begin van de coronapandemie hinder ondervonden van de crisis, maar is nu optimistisch over de doorgang van het evenement in het weekend van 24 – 26 september 2021. De IRONMAN, een triatlon met verschillende afstanden wordt sinds 2019 in West-Friesland georganiseerd en zou in 2020 de primeur hebben van de eerste IRONMAN 70.3 in Nederland. Het spektakelstuk van het weekend is de IRONMAN 70.3 op zondag: 1,9 kilometer zwemmen in de haven van Hoorn en het Markermeer, 90 kilometer fietsen door zeven West-Friese gemeenten en 21,1 kilometer hardlopen door het historische Hoorn. “Vanwege de enorme omvang van het evenement, is de organisatie ook afhankelijk van een enorm team aan enthousiaste vrijwilligers”, zegt José van Laarhoven, projectmanager van IRONMAN 70.3 Westfriesland.

Om er toch voor te zorgen dat er dit jaar een mooi bedrag ingezameld kan worden voor het Inloophuis Pisa is aan de vrijwilligers van Battle4Life gevraagd om te ondersteunen tijdens het IRONMAN-weekend. Voor stichtingen en verenigingen is namelijk een financiële bijdrage beschikbaar. Deze bijdrage per vrijwilliger wordt na afloop van het evenement overgemaakt naar de stichting en komt ten goede van de desbetreffende stichting. Op deze manier is de organisatie van het IRONMAN-weekend in West-Friesland geholpen tijdens het evenement en wordt er toch nog voor een mooi bedrag gespaard voor het inloophuis Pisa.

Mocht je nog geen vrijwilliger zijn bij de Battle4Life, maar lijkt het je leuk om IRONMAN-weekend in West-Friesland te ondersteunen en hierbij ook Inloophuis Pisa een warm hart toe te dragen, dat kan! Meld je aan als vrijwilliger door naar de website www.ironman.com/im703-westfrieslandte gaan en dan te navigeren naar de pagina ‘Connect’. Vermeld bij de aanmelding stichting Inloophuis Pisa zodat het aantal uren wordt meegenomen in de bijdrage aan Inloophuis Pisa. Neem voor vragen met betrekking tot IRONMAN70.3 Westfriesland contact op met ironmannedvolunteers@gmail.com.

VRIJWILLIGERS GEZOCHT

Er moet veel gebeuren om de Battle4Life tot een groot succes te maken. Zonder vrijwilligers is dit uiteraard onmogelijk en daarom zijn wij op zoek naar gemotiveerde mensen die graag hun steentje willen bijbrengen.

PISA

Pisa in Hoorn biedt mensen in West-Friesland die kanker hebben, hun naasten of hun nabestaanden een gastvrij huis. Je kan er terecht voor een gesprek, diverse activiteiten of lotgenotencontact. Alles is gericht op het omgaan met de gevolgen van de ziekte kanker. Om deze zorg te kunnen (blijven) bieden is Pisa structureel op zoek naar inkomsten. Met de Battle4Life willen we een flink bedrag ophalen!

Pisa logo